محمد رضا طلایی افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در آینده نزدیک بیش از 90 درصد زمین های کشاورزی استان به صورت قطره ای و با استفاده از نوار تیپ، آبیاری خواهد شد و از این طریق میزان مصرف آب در بخش کشاورزی استان قم بیش از 50 درصد کاهش خواهد یافت.
وی بیان کرد: دولت برای ترویج استفاده از روش های آبیاری نوین و تحت فشار در مزارع کشاورزی استان، تا 85 درصد هزینه انجام کار را تا سقف 70 میلیون ریال به صورت تسهیلات بانکی بلاعوض به کشاورزان پرداخت می کند.
وی ادامه داد: آموزش کشاورزان قمی و ایجاد انگیزه در میان آن ها برای استفاده از روش های آبیاری نوین از جمله اقدام های دشواری بود که صورت گرفت و می توان گفت بهره گیری از این روش ها برای آبیاری مزارع استان از جمله مهمترین دستاوردهای دولت در بخش کشاورزی است، چراکه استان قم در منطقه خشک و کویری کشور قرار گرفته و تامین منابع آبی برای آن با دشواری های متعددی مواجه است.
طلایی با اشاره به این که استان قم در انتهای سه دشت قرار گرفته و با مشکل کم آبی مواجه است، گفت: آب مورد نیاز بیشتر زمین های کشاورزی استان با استفاده از حفر چاه های عمیق تامین می شود و کمبود منابع آبی در قم باعث شده است، مدیران استان در چارچوب سیاست های کشوری، طرح آبیاری نوین مزارع کشاورزی را در اولویت برنامه های عمرانی قرار دهند.
وی ادامه داد: درسال های گذشته آنچنان که شایسته بود کشاورزان از طرح سیستم آبیاری نوین استقبال نمی کردند، چند سال تلاش شد تا کشاورزان قمی به اهمیت آب واقف شوند؛ باید گفت بهترین دستاورد سازمان جهاد کشاورزی استان قم در دولت تدبیر و امید حرکت در این مسیر و مدیریت بهینه منابع آبی بوده است.