عباس صالحی با اشاره به وجود 310 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان که 160 هزار هکتار آن قابلیت اجرای سیستم آبیاری نوین را داراست، اظهار کرد: در حال حاضر افزون بر 60 هزار هکتار از اراضی این استان به سامانه آبیاری نوین تجهیز شده است و سالانه هفت هزار و 500 هکتار نیز برای تحت پوشش قرار دادن اراضی به سیستم آبیاری نوین هدفگذاری شده است.
وی با اشاره به بحران کم آبی در کشور، اجرای سیستم آبیاری نوین را گامی موثر در جهت مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی دانست و عنوان کرد: بابت اجرای هر هکتار آبیاری تحت فشار به طور متوسط چهار هزار و 400 متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب بعمل می آید.
این مقام مسئول در جهادکشاورزی استان مرکزی در ادامه گفت: یکی دیگر از اقداماتی که در خصوص کاهش مصرف آب در اراضی استان در نظر گرفته شده است لوله گذاری مسیر انتقال آب است که براساس میزان دبی ورودی آب به این مسیرها با لوله گذاری در انتقال آب به جای کانال های سنتی حدود 30 درصد از پرت آب جلوگیری می شود.
وی اظهار کرد: با انجام پوشش انهار چه به صورت بتنی و چه انتقال آب از طریق لوله 30 درصد پرت آب از بین می رود.
صالحی در ادامه عنوان کرد: موضوع مدیریت در مصرف آب فقط وظیفه سازمان جهاد کشاورزی و شرکت سهامی آب منطقه ای نیست بلکه نیاز به مشارکت عمومی و فرهنگ سازی در این حوزه است و باید یک کشاورز یا مصرف کننده آب در حوزه صنعتی و شرب به این باور برسد که منابع زیرزمینی آب رو به اتمام است و روند نزولی و کاهشی به خود گرفته است و کاهش بارندگی ها آینده را با بحران آب مواجه می کند. از این رو مدیریت در مصرف آب و صرفه جویی اولویت نخست کشور است.
وی بیان کرد: در ایران مصرف آب در حوزه کشاورزی سه برابر دنیاست و باید به گونه ای مشارکت کرد که این میزان مصرف آب کنترل و مدیریت شود و با افزایش راندمان آبیاری، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش هزینه ها و مدیریت مزارع به مدیریت مصرف در این مایع حیاتی روی آورد.