۸۱ درصد از اراضی کشاورزی استان همدان تحت سیستم نوین آبیاری است

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه ۸۱ درصد از اراضی کشاورزی استان تحت سیستم نوین آبیاری است، گفت: همدان در سامانه نوین آبیاری رتبه سوم کشور را دارد.

ابراهیم فرامرزی در جمع خبرنگاران اظهار داشت:  خشک شدن سفره‌های آب زیر زمینی،کاهش نزولات جوی و آبیاری سنتی سه معضل پیش روی کشاورزی استان است که امیدواریم با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بتوانیم بر این چالش‌ها غلبه کنیم.

وی تصریح کرد: در سال گذشته  8500تن از اراضی کشاورزی استان مجهز به سامانه‌های نوین آبیاری نصیب  استان شده است و در امسال نیز سهم استان همدان 9500تن است.

فرامرزی افزود: برای اجرای هر هکتار سامانه نوین آبیاری 4800 متر مکعب صرفه جویی شده است و تا به امروز نیز 140 هزار هکتار بالغ بر 700 میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی انجام شده است.

وی تصریح کرد:  امیدواریم تا 20 سال آینده سطح آب‌های زیر زمینی به حال اول باز گردد و یکی از اسناد بالا دستی ما احیاء و تعادل بخشی سفره‌های آب‌های زیر زمینی است.

وی با بیان این که در دولت تدبیر و امید جلساتی در سطح معاون اول و ریاست جمهوری پیرامون موضوع آب وخاک برگزار شده است، عنوان کرد: پیشرفت‌های خوبی نیز حاصل گردیده است از جمله بستن چاه‌های غیر مجاز، نصب کنتور های حجمی هوشمند برای استفاده چاه های مجاز و مصوبه ماده 11 که بایستی آب به صورت حجمی در مکان تحویل کشاورزان گردد از این جمله است.

رئیس آب و خاک و جهاد کشاورزی استان همدان  نصب کنتور حجمی را مرتبط با وظایف جهاد کشاورزی و وزرارت نیرو برشمرد و گفت: سامانه‌های آبیاری میکرو در حال ترویج است و با اجرای این روش آبیاری، میزان هدر رفت آب مصرفی کشاورزان به حد صفر خواهد رسید و راندمان انتقال آب نیز به بالای 95 درصد افزایش می‌یابد.

وی مهمترین وظایف  جهاد کشاورزی را افزایش بهره وری در تولید و مصرف آب برشمرد و بیان کرد: جامعه ما بیش از هر مقوله دیگری نیاز به غذای سالم و تولیدات استراتژیک را احساس می‌کند.

ابراهیم فرامرزی گفت: از بودجه 11 میلیاردی  مصوب سازمان جهاد کشاورزی کشور مقدار 5 میلیارد از  این بودجه به این استان تخصیص یافته است و سعی می‌کنیم وظایف ایجاد کیته تشکل‌های آب بران و  آبیاری‌ها  در آینده‌ای نزدیک به مردم واگذار شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس آپ
تلگرام
لینکداین
ایمیل

موضوعات مرتبط

اشتراک در خبرنامه انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

پست الکترونیک خود را وارد نمایید و روی ارسال کلیک نمایید .