مهران زینال زاده افزود: افزون بر این مقدار قرار است در آینده نزدیک هزار هکتار نیز به این میزان افزوده شود.
وی مصرف پایین آب در آبیاری تحت فشار را برترین مزیت این نوع آبیاری عنوان کرد و ادامه داد: با اجرای طرح های آبیاری تحت فشار، راندمان بخش کشاورزی از 30 درصد به 80 درصد می رسد و میزان مصرف آب در هکتار نیز به 1.2 لیتر تا نیم لیتر در ثانیه کاهش می یابد.
وی بیان کرد: جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک، سهولت در انجام عملیات زراعی، افزایش کیفی و کمی محصول، عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد، وارد نشدن بذر علف های هرز به مزرعه، افزایش محصول در واحد سطح، مزایای استفاده از طرح های آبیاری تحت فشار در مزارع کشاورزی است.
وی اضافه کرد: این امر موجب صرفه جویی 3.5 میلیون متر مکعبی آب در شهرستان خوی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خوی اظهار کرد: برای اجرای طرح آبیاری بارانی 50 میلیون ریال کمک بلاعوض دولتی و 50 میلیون ریال تسهیلات بانکی، اجرای طرح نوار تیپ و طرح قطره ای 70 میلیون ریال کمک بلاعوض دولتی و 70 میلیون ریال تسهیلات بانکی و همچنین برای آبیاری تحت فشار نیز 32 میلیون ریال کمک بلاعوض دولتی پرداخت می شود.
گفتنی است، دشت خوی از چند سال پیش به علت کمبود منابع آب زیر زمینی برای حفر چاه کشاورزی دشت ممنوعه اعلام شده است.
این شهرستان به علت نبود سد، سالانه بیش از 180 میلیون متر مکعب از آب های 2 رودخانه قطور و الند این شهرستان به ویژه در ایام غیرفصل کشاورزی از دسترس خارج شده و به هدر می رود.
Iranian Association of PE Pipe & Fitting Producers
انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن