فرود عسگری با توجه به اولویت ها و اهداف تعیین شده گمرک و در راستای تحقق دولت الکترونیک و منشور حقوق شهروندی، طی بخشنامه ای دستورالعمل جدیدی را در جهت ارائه تسهیلات هرچه بیشتر به واردکنندگان، به گمرکات سراسر کشور ابلاغ کرد.
عسگری در این بخشنامه با استناد به بخشنامه شماره ۱۵۹۷۸۲۰ که کلیه دستگاه های اجرایی را موظف کرده، ساعات اداری کار خود را در شش روز هفته تنظیم کنند به گمرکات سراسر کشور اعلام کرد: به منظور جلوگیری از وقفه در انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا بالاخص کالاهای اساسی و مواد اولیه واحد های تولیدی، کلیه گمرکات اجرایی کشور می بایست ۶ روز هفته در محل کار خود حاضر و به خدمت رسانی مشغول بوده و هرگونه تعطیلی و برقراری شیفت کاری در روزهای پنج شنبه خلاف قوانین است.
رییس کل گمرک ایران در بند دیگری از این بخشنامه با استناد به بخشنامههای شماره ۲۴۱۷۸۴/۸/۳۷۴ مورخ ۸/۱۰/۸۰، ۷۱۵۶۲/۱۰۸/۱/۷۲ مورخ ۱۷/۳/۸۵ و ۱۳۴۱۲۰/۸۷۹۱۸/۱۰۸/۱/۷۳/۱۸۶ مورخ ۲۲/۵/۸۷ تاکید کرده است، در مواردی که کالای واحدهای تولیدی از یک فروشنده خریداری شده و با همان مشخصات و به دفعات در مورد یک ماده خاص توسط آزمایشگاه مجاز اظهارنظر به عمل آمده و صحت مندرجات اسناد و اظهار با توجه به تعیین ماهیت آزمایشگاه تایید شده است، با موافقت مدیر یا معاون امور گمرکی گمرک ذیربط بدون ارسال مجدد آن کالا به آزمایشگاه جهت تعیین ماهیت، اقدام با رعایت ضوابط و مقررات وفق سابقه بلامانع است. این بند کالاهای مشمول استاندارد اجباری را شامل نمیشود.
عسگری در بخشنامه یاد شده، همچنین اخذ ضمانتنامه بانکی معتبر و همچنین ترخیص درصدی کالا برای واحدهای تولیدی را براساس بخشنامههای ۱۴۶۶۵۵۳ مورخ ۲۶/۱۲/۹۶ و ۱۸۶۹۰۴/۴۸ مورخ ۲۳/۲/۹۷ و بخشنامه ۴۷۰۱۵/۱۵ مورخ ۲۲/۱/۹۷ مورد تاکید قرار داده است.
رییس کل گمرک ایران در این بخشنامه انجام سریع تشریفات ترخیص در درب خروج، کالاهای اساسی، نهادههای کشاورزی و کالاهای وارداتی واحدهای تولیدی و قطعهسازان را ضروری دانسته و آن را در اولویت گمرکات سراسر کشور قرار داده است.
وی در بند پایانی، پذیرش ضمانتهای تجمیعی را که توسط بانک عامل برای یک گمرک صادر میشود با رعایت دستورالعملهای شماره ۱۴۶۶۵۵۳ مورخ ۲۶/۱۲/۹۶ و ۱۸۶۹۰۴/۴۸ مورخ ۲۳/۲/۹۷ بلامانع عنوان کرده است.
منبع: ایبنا