سال ۲۰۱۷؛ اجرای طرح ادغام فرآیندی پالایشگاه و پتروشیمی تبریز

همکاری و تبادل خوراک میان پالایشگاه و پتروشیمی تبریز از گذشته وجود داشته است و در حال حاضر این مجتمع در حال اجرای طرح ادغام فرآیندی با مطالعه ژاپنی ها و تا سال ٢٠١٧ است.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن به نقل از خبرگزاری شبستان، مجتمع پتروشیمی تبریز در زمینی به مساحت 391 هکتار و ارتفاع 1362 متر از سطح دریا در جنوب غربی شهر تبریز و در غرب پالایشگاه تبریز احداث شده است. اجرای طرح مجتمع پتروشیمی تبریز در قانون بودجه سال 1366 کل کشور تصویب شد. فعالیت های طراحی و مهندسی در  نیمه دوم سال 1368 و عملیات نصب در سال 1371 آغاز شد. زمینه کار مجتمع عمدتا تولید پلاستیکهای خام (پلی اتیلن، پلی استایرن ها و ABS) می باشد. مواد اولیه اصلی مجتمع، نفتای سبک و سنگین و گاز مایع می باشد که بخش عمده آن از پالایشگاه تبریز و مابقی توسط خط لوله و تانکر از پالایشگاه تهران و جنوب تامین می شود.

 

بنابراین گزارش، واحد الفین که به منزله واحد مادر و تامین کننده خوراک اصلی سایر واحدها می باشد در دی ماه 1375 راه اندازی شده،آخرین واحدهای تولیدی فاز اصلی در فروردین 1377 و واحدهای اولین فاز توسعه (ABS و بوتادین) در تیرماه 1382،واحد پنتان در سال 1384 و واحد پلی استایرن مقاوم2 در بهمن ماه 1389 و واحد هیدرژوناسیون برش C5 ،C4 در اردیبهشت 1392 توسط کارشناسان مجتمع و شرکت های داخلی طراحی، نصب و راه اندازی شده اند. این پالایشگاه در حال حاضر در حال اجرای طرح ادغام فرآیندی با مطالعه ژاپنی ها و تا سال ٢٠١٧ است.

 

این گزارش می افزاید: محمدباقر دخیلی، مدیرعامل پالایشگاه تبریز گفته است: “همکاری و تبادل خوراک میان پالایشگاه و پتروشیمی تبریز از گذشته وجود داشته است. این تفاهمنامه به منظور بررسی قابلیت ها و ظرفیت های پالایشگاه و پتروشیمی تبریز برای ادغام فرآیندی با هدف توسعه ٢ مجتمع با شرکت ژاپنی نیپون اویل امضا شده است. مطالعه این طرح با هدف پیاده‌سازی طرح ها و فناوری های روزآمد دنیا برای استفاده محصولات جانبی ٢ مجتمع و سودآوری متقابل، به شرکت ژاپنی سپرده شده است. اجرای این طرح همگرایی و ادغام فرایندی دو مجتمع را به دنبال خواهد داشت. پالایشگاه و پتروشیمی تبریز در صورت تایید طرح از سوی شرکت ژاپنی نیپون، نخستین پالایشگاه و پتروشیمی در ایران خواهند بود که در این مسیر گام برداشته‌اند.

 

مطالعات این طرح بیش از یکسال به طول می‌انجامد و ژاپن به عنوان سردمدار پیاده‌سازی این طرح در دنیا مطرح است، به گونه‌ای که در این کشور با مطالعه و طراحی، پالایشگاه ها و پتروشیمی‌ها کنار یکدیگر ساخته می‌شود. پالایشگاه و پتروشیمی تبریز با اجرای این طرح به‌منظور برقراری ارتباط و همگرایی هر طرح و پروژه‌ای را با هماهنگی و با مطالعه بهره‌مندی و سودآوری دو مجتمع اجرا خواهند کرد. مبنای اجرای پروژه‌های جدید، خرید تجهیزات و تکنولوژی در آینده با اجرای این طرح ها در پالایشگاه و پتروشیمی تبریز براساس رفع نیاز و سودآوری ٢ مجتمع تعریف و اجرا خواهد شد.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس آپ
تلگرام
لینکداین
ایمیل

موضوعات مرتبط

اشتراک در خبرنامه انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

پست الکترونیک خود را وارد نمایید و روی ارسال کلیک نمایید .