به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن به نقل از خبرگزاری شبستان، روند رو به رشد اقتصاد جهاني، افزايش تقاضاي انرژي، نقش كليدي نفت و گاز در رشد و توسعه صنايع و همچنین ارتقاي دانش بشري در جهت استفاده بهينه از امكانات طبيعي، توجه بيش از پيش به نقش مسلط نفت و گاز را غير قابل اجتناب ميسازد. بر اساس پيشبينيهاي به عمل آمده، نياز به نفت طي 20 سال آينده به بيش از دو برابر افزايش خواهد يافت و گاز طبيعي به عنوان سوخت منتخب قرن حاضر، از جايگاه ويژهاي در سبد انرژي برخوردار خواهد شده و كشورهاي نفتخيز خليج فارس، بيش از نيمي از تقاضاي جهاني را تأمين خواهند كرد.
استان ايلام هم اكنون با 19 هزار كيلومتر مربع وسعت و با جمعيتي معادل 543 هزار نفر در غرب كشور واقع شده است. بر اساس مطالعات انجام شده حدود 11 درصد ذخاير مستقل گاز كشور، معادل 14 تريليون فوت مكعب و هم چنين بيش از 3/5 درصد ذخاير نفت خشكي ايران، معادل 11/87 ميليارد بشكه، در استان ايلام واقع شده است به عبارت ديگر استان گازخيز ايلام بعد از عسلويه، بزرگترين ذخاير گازي كشور را داراست.
امروزه فرآوري صنايع پتروشيمي، عاملي مهم در تأمين مواد اوليه براي بخشهاي اقتصادي كشورهاست، چرا كه از يك سو با فرآوري توليدات صنايع در اشتغالزايي نقش قابل توجهي ايفا ميكند و از سويي ديگر ارزش افزوده ناشي از اين فرآوري، به اقتصاد ملي دولتها ياري رسانده و همزمان به احياء بخشهاي اقتصادي همچون كشاورزي، خدمات ساختمان و اقتصاد عمومي كمك مينمايد.
بنابراین گزارش، با احداث پالایشگاه گاز ایلام به منظور پالایش گاز میادین گازی تنگ بیجار و کمان کوه واقع در استان ایلام، طرح مجتمع پتروشیمی ایلام جهت استفاده از محصولات اتان، C3+ ، C5 این پالایشگاه، پس از مطالعات اقتصادی در نهصد و چهل و هفتمین جلسه هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی در 18 تیر 81 مورد تصویب قرار گرفت و در 10 شهریور 81 در شورای عالی اقتصاد به تصویب رسید از این رو شرکت پتروشیمی ایلام در15 تیر 82 تاسیس و مراحل احداث مجتمع در زمینی به وسعت 122 هکتار در بخش چوار و به فاصله 18 کیلومتری شمال غربی شهرستان ایلام آغاز شد.
این گزارش می افزاید: در ادامه فعالیت این مجتمع خط لوله تامین کننده خوراک مجتمع های پتروشیمی غرب کشور که از منطقه عسلویه آغاز شده و تا مهاباد ادامه دارد در منطقه پران پرویز شهرستان پلدختر در استان لرستان دچار شکستگی شد. این حادثه باعث شده مجتمع های پتروشیمی که در ادامه مسیر قرار دارند همچون ایلام، کرمانشاه و مهاباد بدلیل تامین نشدن خوراک بصورت موقت از مدار تولید خارج شوند. مجتمع پتروشیمی ایلام با توجه به اینکه خوراک خود را از طریق این خط و یک انشعاب منطقه پیازآباد دریافت می کند، پس از این حادثه از مدار تولید خارج شده و تلاش برای اتصال دوباره آن به شبکه غرب کشور ادامه داد.
روابط عمومی شرکت پتروشیمی ایلام در این زمینه نوشته است: “کارشناسان شرکت ملی پتروشیمی در حال رفع ایرادها و مشکلات ناشی از این حادثه هستند و پیش بینی می شود حداکثر تا یکی 2 روز آینده فرآیند تامین خوراک و اتصال پتروشیمی ایلام به شبکه سراسری انجام پذیرد.”
یادآور می شود: پتروشیمی ایلام با حدود 2 هزار نیروی انسانی متخصص و کارگر بزرگترین شرکت خصوصی در استان ایلام و همچنین بزرگترین مجتمع پتروشیمی در غرب کشور است. این شرکت از سال 92 وارد مدار تولید شده است و فاز دوم آن (واحد الفین) با حدود 70 درصد پیشرفت فیزیکی اولین واحد الفین در غرب کشور است که تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد. پتروشیمی ایلام ظرفیت تولید سالانه 300 هزار تن پلی اتیلن دارد که هم اکنون با 50 درصد ظرفیت به تولید خود ادامه می دهد.