انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

Iranian Association of PE Pipe & Fitting Producers

صرفه جویی آب در کشاورزی با سیتسم های نوین آبیاری محقق میشود

مهندس عباس زارع- مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در کشور درباره محصولاتی که در نخستین نمایشگاه اولین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و ادوات کشاورزی، سیستم های آبیاری و صنایع وابسته می‌گوید

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن،یکی از مزایای این محصولات میزان آبی‌ست که در کشاورزی با سیستم های آبیاری نوین صرفه جویی میشود. به طور متوسط در هر هکتار حدود 4 هزار و 400 متر مکعب آب صرفه جویی میشود و حداقل به لحاظ کیفی شاهد 30 درصد افزایش در تولید هستیم.

وی همچنین درباره مزایای به کارگیری سیستم های آبیاری که از محصولات لوله و اتصالات پلی اتینلن ساخته میشود تاکید می‌کند: از سال 94 وزارت جهاد کشاورزی سیاستی را اتخاد کرد به نام طرح تدبیر آب کشاورزی در این طرح کشاورز های که خرد هستند و از یک منبع آب مشترک استفاده میکنند باهم بتوانند آن سیستم را اجرا کنند. با انجام این طرح هم هزینه اجرای سامانه آبیاری کاهش پیدا کند هم به لحاظ مهندسی بتوان آبیاری را به روش صحیح انجام داد. گفتگو با این مدیر جهاد کشاورزی را در ادامه می‌خوانید: 

 این سیستم های آبیاری فقط برای مزارع بزرگ است، برای مجهز کردن مزارع کوچک به این سیستم  آبیاری چه اقداماتی صورت گرفته است؟

از سال 94 وزارت جهاد کشاورزی سیاستی را اتخاد کرد به نام طرح تدبیر آب کشاورزی در این طرح کشاورز های که خرد هستند و از یک منبع آب مشترک استفاده میکنند باهم بتوانند آن سیستم را اجرا کنند که هم هزینه اجرای سامانه آبیاری کاهش پیدا کند هم به لحاظ مهندسی بتوان آبیاری را به روش صحیح انجام داد و خوشبختانه استقبال خوبی کشاورزان انجام دادند. از سال گذشته حدود 30 درصد متقاضیان ما که کشاورزان خرد و پراکنده بودند از این روش استفاده کردند و مجهز به سامانه های آبیاری شدند، در نتیجه آب خوبی سیف شده که کمک به سفره‌های زیر‌زمینی است.

 از مهمترین کاربرد این طرح این است که  سیستمی که قبلأ در قنات‌ها به اسم میراب داشتیم را  دوباره در چاه‌ها شکل بدهیم.

طرح آبیاری میکرو به مرحله عمل رسیده یا فقط طرح آن داده شده است؟

 از ابتدا تا پایان سال 94 حدود 56 درصد اراضی که تجهیز شده بودند به سامانه های آبیاری بارانی بود و 44 درصد آن در مورد آبیاری قطره ای بود. در انتهای سال 93 و ابتدای سال 94 اتخاد سیاست شد که آبیاری قطره‌ای و موضعی راندمان بالاتر را دارد . عملکرد در سال 94 به تنهایی برعکس شد 56 درصد شد آبیاری موضعی به قطره ای و 44 درصد آبیاری بارانی که کشاورزان ما آگاهانه مباحث و سیاست ها را استقبال میکنند و تحقق پیدا میکند. در حال حاضر  در زراعت گندم و زراعت سطح صیفی که قالبا به طور موضعی استفاده میشود با عملکرد خیلی خوب و بهره‌وری بالای کشاورزی است. در سال زراعی که 95-96 که هستیم بالغ بر 25 هزار هکتار از اراضی گندم ما تجهیز به سامانه های آب موضعی به قطره ای در کشور شدند

سیستم های آبیاری به دو دسته تقسیم میشوند یکی قطره ای و یکی موضعی که خود موضعی و قطره ای شاخه های مختلفی دارند. هم آبیاری قطره ای رو سطحی داریم که روی زمین است و هم زیر سطحی که زیر خاک آبیاری انجام می‌شود.  در مورد آبیاری بارانی هم یک نوع آبیاری بارانی داریم که ماشین های آبیاری مثل:  سنترپیوت و لینیر با ماشین های دیگری مثل ویل‌موو، کلاسیک ثابت، متحرک و انواع و اقسام روش های آبیاری که وجود دارد. هزینه های این ماشین آلات متفاوت است به همین دلیل یارانه دولت که به روش های آبیاری میدهد متفاوت است.

 برای آبیاری قطره ای بیشتر هزینه میدهد  و برای آبیاری بارانی که سیاست های دولت هم کم تر است به اصطلاح مبلغ کم تری را پرداخت میکند و به طور متوسط در کشور  سهمی که دولت پرداخت میکند به طور متوسط 7 میلیون تومان به ازای هر هکتار است. اما بیشترین مشارکت را خود بهره‌برداران و کشاروزان دارند که سهم دولت افزایش پیدا کند. در برنامه ششم سهم دولت را نسبت به قبل بالا بردند.

چه میزان ارزش افزوده ای برای کشاورز دارد این سیستم آبیاری؟

افزاش بهرهوری آب کشاورزی، حفاظت کمی و کیفی منابع آب و خاک، تولید پایدار محصولات کشاورزی است. یکی از مزایا میزان آبی که صرفه جویی میشود به طور متوسط در هر هکتار حدود 4 هزار و 400 متر مکعب است که حداقل به لحاظ کیفی 30 درصد افزایش تولید داشتیم. به لحاظ کمی هم 25 درصد کاهش سم و کود شیمیایی و بذر داریم. در جاهایی که این طرح را اجرا میکنیم آب کمتر خواهد شد که به میزان 25 درصد صرفه جویی در برق و انرژی داریم.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس آپ
تلگرام
لینکداین
ایمیل

موضوعات مرتبط

عضویت در انجمن

کلیه فعالین در عرصه صنعت پلاستیک وپلیمر با داشتن شرایط زیر می توانند به عضویت انجمن در آیند دسترسی به فرم عضویت از طریق لینک زیر امکان پذیر است

اشتراک در خبرنامه انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

پست الکترونیک خود را وارد نمایید و روی ارسال کلیک نمایید .

ثبت نام در وب سایت