انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

Iranian Association of PE Pipe & Fitting Producers

بیم و امیدهای تولیدکنندگان صنایع تکمیلی در ۱۴۰۰

پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های غیرقانونی و یکطرفه بر علیه ایران که در صدر همه آن ها تحریم نفتی ایران رقم خورد ، با سقوط آزاد ارزش پول ملی و افزایش نرخ ارز و از طرفی تنش های سیاسی بین ایران و آمریکا و هیجانات غیرقابل پیش بینی باعث شد تا روز به روز شرایط اقتصادی کشور وخیم تر شود و در پی این بحران اقتصادی که بخش عمده آن ناشی از افزایش بی سابقه نرخ ارز بود ، بخشی خصوصی و صنعتی دراین بین فشارهای زیادی را متحمل گردید و با کاهش چشمگیر صادرات و واردات و همچنین عدم نقدینگی ، بسیاری از واحدهای تولیدی با اعلام ورشکستگی و یا حداقل با تعدیل نیرو ها و فعالیتی حداقلی از ادامه کار در این شرایط بازماندند. اما با انتخابات اخیر آمریکا و سیگنال های مثبتی که در خصوص بازگشت این کشور به برجام توسط جامعه دریافت گردید تا حدودی از بار روانی حاکم بر بازار کاسته شد و این موضوع در بخش خصوصی که پرچمدار تولید ناخالص ملی است ،بارقه های امید را زنده کرد. با فرض بر اینکه حتی تحرکات برخی در داخل و اما و اگرهایی که از طرف مقابل شنیده می شود منجر به احیای برجام نگردد بازهم بهبود شرایط اقتصادی به دور از ذهن نیست . شرایطی که می توان آن را پایان یک جنگ تمام عیار اقتصادی تلقی کرد. با موضوع بررسی بیم و امیدهای تولیدکنندگان صنایع تکمیلی در ۱۴۰۰ با اعضای هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن گفتگویی داشتیم که در ادامه ، مصاحبه مهندس کشتکاران ،نائب رییس هیأت مدیره را از نظر می گذرانید.

 

  • با توجه به پیش بینی های صورت گرفته در خصوص بهبود روابط بین الملل و کاهش احتمالی تحریم ها وضعیت تولید را در آینده نزدیک چگونه پیش بینی می کنید؟

گرچه این امر دقیقامحقق نگردیده وهنوز بطورقطع نمی توان گفت که چنین امری اتفاق خواهدافتادواین موضوع پیچیدگی های خودرادارد ولی اگرباخوش بینی تمام به موضوع بنگریم اگرچنین اتفاقی حادث گرددبدون شک تمام تولیدات به سرعت روندصعودی خواهندداشت وبعلت گردش مالی بیشتر درجامعه ورونق اقتصادی بوجودآمده چرخ صنعت گردش سریع تری خواهدیافت .

 

  • آیا به زودی می توان به بهبود وضعیت بازارهای صادراتی محصولات صنایع پایین دستی امیدوار بود؟

مسلماً اگرتحریم ها برطرف گرددبعلت ارزان بودن دستمزد کارگران وهم چنین پایین بودن قیمت حامل های انرژی صنایع پایین دستی رونق بیشتری خواهدیافت وصادرات اقلام فوق می تواند ارز آوری خوبی برای کشورداشته باشد.

 

  • اساساً با توجه به تجربه تحریم پتروشیمی ها و تمرکز این بخش بر بازار داخلی ، انتظار شما از پتروشیمی ها در دوران پساتحریم چیست ؟

اصولاً پتروشیمی ها هرگاه امکان صادرات راداشته باشند از آن چشم پوشی نمیکنند ولی قیمت های فروش داخلی که بافرمول خاصی براساس ارزنیمایی تعیین میگردد و دریافت وجه ، همان روز اول قبل ازحمل وحتی گاهی قبل ازتولید آنچنان جذاب هست که پتروشیمی هارا وادار می کند که بازار داخلی را از دست ندهند و درزمان هائی که درخرید ، رقابت هست قیمت های فروش پتروشیمی ها گاهی از قیمت های بین المللی نیز بیشتر هست بنابراین مسلماً درعرضه پلی اتیلن پایپ گرید خللی بوجود نخواهد آمد و مسلماً پتروشیمی ها مشتری های نقدی بهتر ازخریداران داخلی نخواهندیافت واگرتحریم هابرداشته شود اگرپتروشیمی هاقیمت های خودراتبدیل نکنندممکن است واردات موادپلی اتیلن مقرون به صرفه تر ازخریدداخل باشد.

 

  • در شرایط فعلی اولا بعلت انتظار بازار از کاهش قیمت مواد اولیه و طبعا صبر مصرف کننده ها برای تحقق این اتفاق ، شاهد رکودی قابل لمس در بخش خرید بسیار از خریداران لوله های پلی اتیلنی هستیم در صورتیکه این کاهش در قیمت پایه مواد اولیه ارائه شده در بورس با دلایل مختلف از جمله فرمول قیمت گذاری، قیمت دلار نیمایی و …. محقق نگشته است . ادامه این روند قیمت گذاری و نقد فروشی پتروشیمی ها برای مواد اولیه را چقدر هم راستا با واقعیت های بازار در بخش صنایع تکمیلی می دانید و چه پیشنهادی برای نزدیکی استراتژی فروش صنایع بالادستی با واقعیت های بازار صنایع تکمیلی دارید ؟

من فکرنمی کنم که علت رکود فروش لوله های پلی اتیلن درماه های گذشته بعلت انتظار ارزان شدن موادپلی اتیلن و به تبع آن ارزان شدن لوله های پلی اتیلن باشد ، ازنظر من علت اصلی رکود درخرید لوله های پلی اتیلن بیشتر بعلت کم شدن بودجه های عمرانی دولت می باشد که باعث گردیده خریداران اصلی که ارگانهای دولتی می باشند نتوانند اعتبارات لازم راجهت خرید نیازهای خود تامین نمایندمسلماً اگرتحریم ها برطرف گردد هم قاعدتاً مواداولیه به نسبت ارزان میگردد و هم بودجه های عمرانی دولت بعلت درآمدبیشتر دولت فزونی خواهد گرفت و این مسلماً رکود فعلی راپشت سرخواهدگذاشت ونه تنها تولیدات لوله های پلی اتیلنی بلکه درتمام زمینه های اقتصادی اثرمثبت خواهد گذاشت ومی توان امید به رونق کامل درصنعت کشور داشت .

  • به نظر شما دردوران پساتحریم آن سیاست هایی که درحوزه بخش خصوصی قابل بازنگری هست ،چیست ؟

عامل پویایی بخش خصوصی ، ثبات هست در زمانی که جامعه درثبات قراردارد بخش خصوصی شکوفا گردیده و به پویایی میرسد چنانچه تحریم ها برداشته شوندمسلماً ثبات به جامعه باز خواهد گشت و ما شاهد کم شدن تورم خواهیم بود واین ریسک سرمایه گذاری راکم می نماید و زمانی که ریسک سرمایه گذاری کم گردد مسلماً به سرمایه گذاری دربخش خصوصی افزوده خواهد شد واین امید به رشد بخش خصوصی را زیاد خواهد کرد

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس آپ
تلگرام
لینکداین
ایمیل

موضوعات مرتبط

عضویت در انجمن

کلیه فعالین در عرصه صنعت پلاستیک وپلیمر با داشتن شرایط زیر می توانند به عضویت انجمن در آیند دسترسی به فرم عضویت از طریق لینک زیر امکان پذیر است

اشتراک در خبرنامه انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

پست الکترونیک خود را وارد نمایید و روی ارسال کلیک نمایید .

ثبت نام در وب سایت