حضور گسترده سرمایه گذاران در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی/امضای ١٤ تفاهم‌نامه

منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي نخستين منطقه ويژه تخصصي ايران است که با توجه به موقعیت خاص مورد توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی است و بر این اساس به تازگی ١٤ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی امضا شده است.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن، به نقل از شبستان، منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي نخستين منطقه ويژه تخصصي ايران است که در چارچوب مقررات آئين نامه اجرايي بند “د” تبصره 25 قانون برنامه دوم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران طبق مصوبه شماره 58548/ت18263ک مورخه 30/4/1376 هيات وزيران در محوطه اي به مساحت 1700 هکتار تاسيس شد. سازمان مسئول منطقه « شرکت ملي صنایع پتروشيمي » است.

بنابراین گزارش، هدف از تاسيس اين منطقه دستيابي سريع و آسان به انش و فن آوري روز، بهره برداري بهينه از منابع غني نفت و گاز و ارزش افزوده ناشي از توسعه صنايع پائين دستي و مبادله آزاد فرآورده هاي پتروشيميايي بوده است. منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي در شمال بندر امام خميني(ره)واقع و درجه حرارت سالانه آن بين 12 درجه در زمستان تا 35 درجه در تابستان در نوسان مي باشد.

این گزارش می افزاید: بهره گيري از 33 اسکله بندر امام خميني و يک اسکله 70 هزار تني اختصاصي، اتصال به مراکز پرجمعيت داخلي و خارجي از طريق جاده هاي بين المللي و راه هاي دريايي اتصال به فرودگاه ماهشهر از طريق يک بزرگراه 5 کيلومتري و نيز وجود خط آهن دوخطه سراسري بندر امام به اهواز از مزاياي اين منطقه است. با توجه به موقعیت و جایگاه خاص؛ این منطقه مورد توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی است  و در همین راستا به تازگی ١٤ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی امضا شده است.

 
بنابراین گزارش، سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در این زمینه به سید امید شهیدی نیا، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی نوشته است: “این تفاهم نامه‌ها در بخش‌های بالادستی، میان دستی و پایین دستی با شرکت‌های علاقه مند به سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی امضا شد. تفاهمنامه‌ها شامل طرح متانول به عنوان طرح‌های بالادستی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی است که با ارزش نزدیک به ٢ میلیارد دلار امضا و به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شد. در کل این ١٤ طرح با اعتبار هفت هزار و ٣٥٠ میلیارد تومان به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شد که در مجموع برای ٢ هزار و ٢٠٠ نفر فرصت اشتغال ایجاد می کند. ظرفیت تولید این طرح‌ها ٢ میلیون و ٢٥٠ هزار تن در سال است.”

یادآور می شود: بیشتر سرمایه گذاری‌ها در طرح‌های پایین دستی انجام شده است و افزون بر این موارد ١٢١ طرح با مطالعات امکان سنجی مقدماتی تهیه و ارائه شده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس آپ
تلگرام
لینکداین
ایمیل

موضوعات مرتبط

اشتراک در خبرنامه انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

پست الکترونیک خود را وارد نمایید و روی ارسال کلیک نمایید .