به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن به نقل از تسنیم هدایت الله خادمی افزود: حال سئوالی که در این میان مطرح می شود اینکه چرا دولت با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور به پتروشیمی ها رانت خوراک می دهد.
وی همچنین اظهارداشت: واحدهای پتروشیمی خوراک را به قیمت ارزان از دولت دریافت و در برابر هیچ تلاشی برای تبدیل تولیدات خود به محصولات باارزش تر نمی کنند بلکه این اقلام تولیدی را به صورت خام روی ریل صادرات قرار می دهند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: بهره مندی واحدهای پتروشیمی از رانت های سرشار موجب عدم توسعه یافتگی صنایع پائین دستی در این بخش شده است.
وی افزود: این در حالی است که نقش صنایع پائین دستی پتروشیمی در ایجاد اشتغال، پویایی تولید، رشد اقتصادی و بسیاری موارد دیگر در کشور پر رنگ است.
خادمی بیان داشت: پتروشیمی ها بجای اینکه خوراک ارزان قیمت را به صدها محصول با ارزش افزوده بالا تبدیل و سپس روی ریل صادرات قرار دهند متاسفانه این خوراک مفت را به متانول تبدیل کرده که خود یک محصول «خام» است.
وی گفت: مقدار مصرف متانول در ایران حداکثر یک تن در سال است و بقیه باید به خارج از کشور صادر شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: این مجتمع ها محصولات مورد نیاز صنایع پائین دستی پتروشیمی در کشور را تولید نمی کنند در نتیجه صنایع مزبور در مسیر نابودی قرار دارند.
وی یادآورشد: پتروشیمی ها تا زمانی که خوراک ارزان دریافت و از رانت برخوردارند بدون شک انگیزه ای برای توسعه و تولید محصولات با ارزش نخواهند داشت.