ظرفیت 330 هزار تنی پلی اتیلن و بوتن در پتروشیمی مهاباد و سنندج

وزیر نفت سرمایه گذاری حدود ٨٠٠ میلیون دلاری در پتروشیمی سنندج و مهاباد را بزرگترین سرمایه گذاری تاریخی دولت برای توسعه صنعتی یک منطقه کردنشین عنوان کرد و گفت: «توسعه مناطق کردنشین غرب کشور»، پیام سفر رئیس جمهوری به مهاباد است.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن به نقل از شانا، وزیر نفت سالهای ٩٥ و ٩٦ را سالی استثنایی برای صنعت پتروشیمی عنوان کرد و گفت: با افتتاح پتروشیمی مهاباد و طرحهای در دست اقدام در غرب کشور، این منطقه سومین قطب پتروشیمی کشور می شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به مهاباد، بیژن زنگنه، ظهر امروز (سه شنبه، ١١ خردادماه) در آیین گشایش مجتمع پتروشیمی مهاباد، اظهار کرد: منطقه غرب کشور با توجه به طرحهای پیش بینی شده و همجواری با کشورهای عراق،‌ ترکیه به منطقه‌ بی‌نظیری برای صنایع پتروشیمی در بخش پایین دستی بدل می شود.

وی با بیان این که با اجرای طرحهای در حال اجرا، منطقه غرب کشور پس از عسلویه و بندرامام، تا پایان برنامه ششم با ظرفیت ١,٥ میلیون تن تا پایان برنامه ششم به سومین قطب پتروشیمی کشور بدل می شود، افزود: با توجه به خلاء نبود صنایع پتروشیمی در شرق کشور ترکیه، اقلیم کردستان عراق و کشور عراق، با بهره برداری از طرح خط لوله اتیلن غرب کشور امکان تامین نیاز کشورهای همسایه به خوبی برای ما مهیا می شود.

زنگنه امسال و سال آینده را سالی استثنایی برای صنعت پتروشیمی اعلام کرد و گفت: امسال بیش از ١٠ طرح پتروشیمی به مرحله اجرا و بهره برداری می رسد که با افزایش توان تولید و ظرفیت صادرات، بدون شک ایران به یکی از کشورهای قدرتمند در این صنعت بدل خواهد شد.

وزیر نفت گفت: با بهره برداری از طرح خط لوله اتیلن غرب و تکمیل زنجیره ارزش، همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی و صنایع میان دستی و پایه امیدواریم بتوانیم یک شهرک پایین دستی در منطقه مهاباد ایجاد کنیم.

زنگنه گفت: از ابتدای سال ٨١ طبق یک طراحی مفهومی قرار شد مجموعه ای از طرحهای توسعه مناطق غرب کشور به اجرا در آید که بعدها به خط لوله اتیلن غرب معروف شد و مهاباد از ابتدا یکی از اهداف این کار در نظر گرفته شد.

زنگنه ادامه داد: در سال ٨١ طرحی در دولت تصویب شده بود که برای ایجاد تعادلات منطقه ای یکسری از اقدامها در مناطق کردنشین انجام شود که با پیشنهاد اینجانب در هیئت دولت قرار بر این شد به جای توزیع پول در روستاهای کردنشین یک خط تولید برای انتقال اتیلن با پول دولت ایجاد شود اما ساخت مجتمعهای پتروشیمی و تولید اتیلن با بخش خصوصی باشد.

زنگنه با اشاره به تصویب این پیشنهاد از سوی هیئت دولت وقت، تصریح کرد: با این طرح مناطق ایلام، کرمانشاه، کردستان و مهاباد با یک توسعه درازمدت و ماندگار دست یابند.

وی افزود: در این راستا خط لوله اتیلن غرب با هدف ایجاد تعادل در منطقه و توسعه مناطق کردنشین کشور در مناطق کردنشین ایلام، کرمانشاه، کردستان و مهاباد با چشم انداز توسعه بلندمدت به مرحله اجرا رسید.

وزیر نفت ادامه داد: این طرح با توجه به توسعه صنعتی غرب و شمال غرب کشور بویژه مناطق کردنشین بود تا بتوانیم این مناطق را وارد چرخه توسعه صنعتی کشور کنیم.

زنگنه تصریح کرد: این طرح بزرگترین سرمایه گذاری است که تاکنون دولت آگاهانه برای مناطق کردنشین و مهاباد سازمان داده و این تصمیم اتفاقی نبوده و با فکر و هدف توسعه مهاباد و منطقه کردنشین صورت گرفته است.

وزیر نفت اظهارکرد: غرب کشور منطقه بی نظیری برای ایجاد کارخانه صنایع پایین دستی پتروشیمی است که امیدواریم دولت با توجه به شرایط ارتباطی این منطقه با ترکیه و عراق حمایتهای لازم را انجام دهد.

زنگنه تصریح کرد: در این راستا پتروشیمی بوکان با ظرفیت اندک طراحی شد که از خوراک اتیلن برای تولید پلی اتیلن استفاده کند، همچنین امسال پتروشیمی سنندج با ظرفیت ٣٣٠ هزار تن به بهره برداری می رسد؛ به این ترتیب مجموع طرحهای پتروشیمی که در مناطق کردنشین کشور ایجاد می شود موقعیت بی نظیری را برای منطقه غرب ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: با اجرای طرحهای پیش بینی شده، منطقه غرب کشور پس از عسلویه و بندر امام با تولید ٢ میلیون تن، سومین کانون پتروشیمی کشور می شود.

زنگنه با اشاره به این که امسال و سال آینده با طرحهای در حال اجرا، ٢ سال استثنایی برای صنعت پتروشیمی خواهد بود، اظهارکرد:‌ از نیمه نخست سال ٩٢ تا پایان سال ٩٣ طرحهای پلی اتیلن سنگین مجتمع های پتروشیمی ایلام و‌ تخت جمشید در ماهشهر وارد مدار شد که در مجموع ارزش تولیدات آنها براساس قیمتهای سال ٩٠، ٥٤٤ میلیون دلار و به قیمت امسال ٤٠٠ میلیون دلار است.

وزیر نفت در ادامه به طرحهای اجرا شده و در حال اجرای صنعت پتروشیمی در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: سال ٩٥ طرح گرانول پلی اتیلن عسلویه با ارزش تولید حدود ٦٠٠ میلیون دلار، پلی اتیلن سبک مهاباد، اسیدسولفوریک ارومیه، پلی اتیلن سبک و خطی لرستان از جمله پروژه هایی بود که در چند ماه اخیر افتتاح شده است؛ ضمن این که کارخانه اوره و آمونیاک مرودشت با ظرفیت تولید ١,٧ میلیون تن، طی ماههای آینده آماده افتتاح خواهد بود.

زنگنه از جمله طرحهای در دست اجرای این صنعت را پلی استایرن عسلویه در تخت جمشید با ٥٠ هزار تن ظرفیت، اوره آمونیاک دوم در مجتمع پردیس با ظرفیت ١,٧ میلیون تن، فاز دوم ایزوسیاناتها در بندر امام با ظرفیت ١٠٠ هزار تن و پلی استایرن با ظرفیت ٢٥٠ هزار تن  و پلی اتیلن سبک سنندج با ظرفیت ٣٠٠ هزار تن تا پایان سال ٩٥ به بهره‌برداری می رسند.

به گفته وزیر نفت، ارزش محصولات مجتمع های پتروشیمی در دست احداث با قیمت سال ٩٠،‌ چهار میلیارد و ٢٠٠ میلیون دلار و با قیمتهای کنونی سه میلیارد دلار خواهد بود.

وزیر نفت ادامه داد: پیش بینی می شود تا پایان سال ٩٦ طرح پی وی سی پتروشیمی هگمتانه در همدان،‌ پتروشیمی مرجان در عسلویه با ظرفیت ١,٦ میلیون تن متانول،‌ طرح متانول کاوه با ظرفیت ٢ میلیون و ٣٠٠ هزار تن، پتروشیمی بوشهر با ظرفیت یک میلیون و ٧٠٠ هزار تن به بهره برداری برسند.  

زنگنه ارزش طرحهای پیش گفته را یک میلیاد و ٥٠٠ تا یک میلیارد و ٩٠٠ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: برنامه افزایش ظرفیت سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی تا نیمه سال ٩٦ به هشت میلیارد دلار با ارزش تولید ٦,٧ میلیارد دلار به قیمتهای پایه سال ٩٠ در دست اقدام است.

وی اقدامهای انجام شده را بخشی از برنامه های وزارت نفت برای جهش صنعت پتروشیمی در برنامه ششم اعلام کرد و افزود: پیش بینی می شود بخش خصوصی با حضور و تعامل سازنده مجری موفقی در اجرای طرحهای پتروشیمی باشد.

وزیر نفت در پایان با اعلام حمایت و تعامل با بخش خصوصی، بخش تکمیل زنجیره ارزش را همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس آپ
تلگرام
لینکداین
ایمیل

موضوعات مرتبط

اشتراک در خبرنامه انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

پست الکترونیک خود را وارد نمایید و روی ارسال کلیک نمایید .