به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن به نقل از خبرگزاری شبستان، ایران و برزیل دارای روابطی تاریخی هستند و قدمت آن به بیشتر از یک سده میرسد. در میان کشورهای آمریکای لاتین، برزیل گستردهترین میزان صادرات را به ایران دارد، همچنین این کشور در میان ۳ کشور اصلی واردکننده محصولات ایران در آمریکای لاتین است. از ابتدای روابط میان ایران برزیل، دو کشور در زمینههای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی همکاریهای خوبی با یکدیگر داشته و به طور پی در پی هیئتهایی در سطوح مختلف در رفتوآمد میان دو کشور بودهاند.
بنابراین گزارش، اقتصاد برزیل با برخورداری از بخشهای بزرگ و روبه رشدي در حوزه کشاورزی، معدن، تولیدات صنعتی و خدمات، دارای بالاترین جایگاه در میان کشورهای آمریکای جنوبی است. صنایع برزیل شامل؛ صنايع خودروسازي، فولاد، پتروشيمي، هواپيما، رايانه و نيز كالاهاي مصرفي بادوام، حدود یک سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص دادهاند. بر همین اساس دو کشور به دنبال توسعه روابط اقتصادی خود با یکدیگر هستند و در این مسیر برزیل در لیست مشتریان پتروشیمی کشورمان قرار گرفته است.
یک مقام مسئول با اشاره به آغاز صادرات اوره به آمریکای جنوبی از برزیل و مکزیک به عنوان دو مشتری جدید پتروشیمی ایران نام برد و گفت: رقابت با عربستان در بازار پتروشیمی آمریکای جنوبی آغاز شد.
این گزارش می افزاید: انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در این زمینه به نقل از عبدالرضا زارع، مدیر بازرگانی پتروشیمی شیراز نوشته است: “برای نخستین بار اکتبر امسال یک محموله ۳۰ هزار تنی کود اوره مجتمع پتروشیمی شیراز به برزیل صادر شده است. بازاریابی برای فروش و صادرات محموله بیشتر اوره به برزیل در دستور کار قرار گرفته است، پیش بینی میشود در صورت توافق با خریداران به زودی یک محموله جدید اوره به این کشور آمریکای جنوبی صادر شود. علاوه بر برزیل، بازاریابیهایی هم در سایر کشورهای آمریکای جنوبی و لاتین برای صادرات اوره انجام شده به طوریکه مکزیک هم پتانسیل واردات اوره از ایران را دارد.”
بنابراین گزارش، ایران در طول ۱۰ ماهه نخست لغو تحریمها، صادرات محصولات پتروشیمی به آمریکای جنوبی به عنوان یک بازار نوظهور و جدید را آغاز کرده است و تاکنون سه محصوله پتروشیمی ایران به برزیل صادر شده است. مهر در این باره خبر داده است: “آمار نشان میدهد که تابستان امسال دو محموله محصول اوره پتروشیمی کرمانشاه در مجموع به وزن بالغ بر ۷۴ هزار تن به برزیل صادر شده است.
مدیریت بازرگانی صنایع پتروشیمی کرمانشاه با تایید خبر صادرات ۲ محموله اوره پتروشیمی به کشور برزیل، گفته که تاکنون دو محموله ۲۷۵۰۰ تنی و ۳۶۷۵۰ تنی به این کشور آمریکای جنوبی صادر شده است. پس از پتروشیمی کرمانشاه، مجتمع پتروشیمی شیراز هم اکتبر سال ۲۰۱۶ میلادی یک محموله جدید اوره به برزیل صادر کرده تا عملا این کشور آمریکای جنوبی به جدیدترین بازار محصولات پتروشیمیایی ایران در دوران پسابرجام تبدیل شود.”
یادآور می شود: پتروشيمي شيراز از سال 1338 در منطقه فارس، شيراز، كيلومتر 5 جاده پل خان سد درودزن تأسيس و هم اكنون با بيش از پنجاه سال تجربه در توليد محصولات پتروشيميايي و درك نيازهاي آتي مشتريان ضمن تأكيد بر توسعه و كيفيت محصولات نسبت به تأمين محصول و برآورده کردن انتظارات و نياز ذينفعان بخصوص مشتريان اقدام کرده است. ميزان توليدات اين شركت با ايجاد واحدهاي منطقه دو در سال 1363 به بيش از 10 برابر ظرفيت واحدهاي منطقه يك رسيد و پيش بيني مي شود با بهره برداري از طرح آمونياك و اوره سوم حجم توليدات شركت به ميزان 1072500 تن اوره در سال افزايش يابد.
هيئت مديره شركت با درك نيازهاي آتي و بمنظور تأمين نياز مشتريان داخلي و خارجي اجراي طرح اوره و آمونياك چهارم، طرح جايگزين واحدهاي منطقه يك را در دستور كار رهبران سازمان قرار داده است و در اين راستا رهبران ضمن پيگيري جهت دريافت موافقت اصولي از سازمان هاي ذيربط با دورانديشي و در راستاي استراتژي ” استفاده بهينه از دارائيها ” نسبت به اجراي مشترك خطوط گاز، آب و برخي از واحدهاي پشتيباني اقدام نموده است. پتروشيمي شيراز در نوزدهم دی 89 به شركت سهامي عام تبديل و سهام آن صد در صد به بخش خصوصي واگذار شد.