به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن به نقل از خبرگزاری فارس، حسین علیمراد مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشست خبری که صبح امروز در این شرکت برگزار شد با اشاره به اینکه فرایند سرمایهگذاری و جذب تامین مالی زمانبر است، گفت: سیاست شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این است که با آوردن سرمایهگذاران خارجی بتواند این صنعت ارزشافزا را تقویت کند.
وی با اشاره به اینکه وظیفه ما این است که پس از برجام سرمایهگذاران خارجی را تشویق کنیم تا وارد صنعت پتروشیمی شوند، ادامه داد: یکی دیگر از فعالیتهایی که ما در این مدت انجام میدهیم این است که با ایجاد ساختار جدید شرکتهای داخلی نیز بتوانند نقاط ضعف خود را پوشش داده و در صنعت پتروشیمی سرمایهگذاری کنند.
وی با تاکید بر اینکه براساس شیوه نامه وزیر نفت که اخیرا ابلاغ شده است همه سرمایهگذاران داخلی و خارجی باید از طریق این شرکت تایید شوند، گفت: طبق این شیوهنامه پایش سرمایهگذاران داخلی و خارجی به شرکت ملی صنایع پتروشیمی واگذار شده است.
علیمراد با اشاره به اینکه یکی دیگر از وظایف مجموعه ما تامین مالی طرحهاست،گفت: ما به دنبال این هستیم تا خط اعتباری مورد نیاز برای طرحها را نیز مهیا کنیم که این موضوع نیز زمانبر خواهد بود اما سعی میکنیم با مذاکره با بانکهای خارجی و اصلی بتوانیم برای طرحهای صنعت پتروشیمی خطوط اعتباری مناسب را تامین کنیم.
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه قبل از تحریم برای آنکه یک خط اعتباری ایجاد شود دو سال زمان نیاز داشت گفت: پس از برجام مذاکرات خود را با برخی شرکتهای خارجی آغاز کردیم که به عنوان نمونه یک شرکت ژاپنی خط اعتباری 10 میلیارد دلاری برای کل اقتصاد تخصیص داده است که در کنار آن سه کشور اروپایی به همراه کشورهای چین و کره قرار است خطوط اعتباری را تخصیص دهند، اما فعلا در مرحله مذاکره هستیم ولی به نتیجه رسیدن آن زمانبر است.
به گفته این مقام مسئول در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تمرکز ما بر این است که از خطوط اعتباری کوتاه مدت یا یوزانس استفاده کنیم. بدون آنکه این شرکت تضمینی پرداخت کند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه اخیرا نیز مذاکراتی با یک شرکت خارجی صورت گرفت به طوری که گارانتی این خط اعتباری توسط هلدینگ خلیج فارس انجام شد، گفت: این یوزانس به مبلغ 320 میلیون یورو است که در مذاکرات بعدی با یک شرکت دیگر این رقم دو برابر شده است.
وی با اشاره به سفر اخیرش به برلین و مذاکره با بانکها و شرکتهای المانی گفت: در این سفر سفارت جمهوری اسلامی ایران و جناب آقای ماجدی سفیر ایران در آلمان شرایطی را فراهم کرده بودند که شرکت ملی صنایع پتروشیمی به همراه هلدینگها و شرکتهای خصوصی با بانکها و سرمایهگذاران آلمانی به صورت چهره به چهره دیدار و گفتوگو کنند تا بتوانیم خود را به انها معرفی کنیم خوشبختانه این کار به نحو احسن انجام شد و طرفهای آلمانی نیز از این جلسه ابراز رضایت کردند.
علیمراد ادامه داد: پس از این جلسه برخی از شرکتهای آلمانی اعلام کردند که میخواهند در یک یا دو طرح که شرکت ملی صنایع پتروشیمی آن را گارانتی میکند سرمایهگذاری کنند و ما اعلام کردیم که به هیچ عنوان این کار را انجام نمیدهیم و شرکتهای خصوصی و هلدینگها از این به بعد طرحهای خود را گارانتی میکنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه شرکت بیمه اعتباری آلمان نیز با ما مذاکره کرد و اعلام داشت که میتوانند در تامین خطوط اعتباری و بیمه کردن آن اقدامات خوبی را انجام دهند.
علیمراد با اشاره به اینکه ما باید به دنبال ساختارسازی باشیم گفت: شاید یکی از دلایل زمانبر بودن به نتیجه رسیدن تامین مالی همین ساختارسازی است.
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پایان با اشاره به سرمایه مورد نیاز شرکت ملی صنایع پتروشیمی در طول 5 سال آینده برای توسعه گفت: ما مذاکراتی را با دو شرکت آلمانی به منظور تامین مالی و ایجاد خطوط اعتباری انجام دادهایم که در یکی از آنها هم اکنون آلمانها موافقت کردند که 3 میلیارد یورو خط اعتباری تخصیص دهند اما مذاکرات ما برای افزایش آن 9 میلیارد یورو است و دیگری مذاکره با دو شرکت دیگر است که میتوانند 12 میلیارد یورو خط اعتباری برای ما باز کنند.