به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن به نقل از تسنیم، علیرضا دائمی در نشستی خبری اظهار داشت: با انبوهی از مشکلات در سال 94 مواجه شدیم؛ اعتبارات طرح های عمرانی به حداقل رسید و تخصیص های ما کافی نبود.
وی افزود: تبعات کاهش قیمت نفت در تأمین مالی طرح ها اثرگذار بود و تخصیص ها به کمتر از 40 درصد رسید که این میزان کمبود تخصیص های مالی در سالهای اخیر بی سابقه بود.
معاون وزیر نیرو در امور اقتصادی و برنامه ریزی تصریح کرد: دولت در راستای حمایت از وزارت نیرو در سال گذشته مجوز انتشار 4500 میلیارد تومان اوراق بهادار شامل اوراق مشارکت و خزانه اسلامی را صادر کرد و برای تولیدکنندگان خصوصی برق اخذ وام از صندوق توسعه ملی کلید خورد.
وی ادامه داد: 500 میلیون دلار برای تکمیل طرح های آبرسانی روستایی تخصیص پیدا کرد و کار بسیار خوبی که انجام شد این بود که با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور فاینانس 2 هزار میلیارد تومانی تأمین لوله برای طرح های بزرگ آبرسانی که متوقف شده بودند، انجام گرفت که در مجموع کل اعتباراتی که برای صنعت آب و برق در سال 94 داشتیم به رقم 28 هزار میلیارد تومان رسید و توانستیم تا حدودی کمبود تخصیص منابع مالی دولتی را با منابع دیگر جبران کنیم.
دائمی با بیان اینکه بودجه سال 95 تفاوت چندانی با بودجه سال 94 ندارد، گفت: در بودجه سال جاری به دولت اجازه داده شده تا بدهی هایش را تهاتر کند و استفاده از تسهیلات تأمین مالی و فاینانس خارجی به میزان 50 میلیارد دلار در قانون پیش بینی شده است.
وی افزود: پیش از این بیشتر فاینانس ها از سوی کشور چین صورت می گرفت اما اکنون این امکان فراهم شده تا موسسات و بانک های اروپایی تأمین سرمایه کنند و کشورهای کره جنوبی و ژاپن اخیرا برای تأمین سرمایه در ایران اعلام آمادگی کرده اند.
معاون وزیر نیرو اذعان داشت: در سال جاری شرکت های انتفاعی می توانند با ضمانت خود اقدام به انتشار اوراق مشارکت کنند که در این زمینه نیروگاهای حرارتی و برقآبی می توانند اقدامات موثری داشته باشند و مقرر شده 5 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت با تضمین دولت برای طرح های تملک دارایی که عموما نیمه تمام هستند منتشر شود که از این رقم 2 هزار و 500 میلیارد تومان سهم وزارت نیرو است.
وی ادامه داد: همچنین توزیع اسناد خزانه اسلامی به میزان 7500 میلیارد تومان و اوراق تسویه خزانه به میزان 12 هزار و 500 میلیارد تومان در قانون برای سال 95 دیده شده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو با بیان اینکه همواره نصب کنتورهای حجمی یا هوشمند چاههای کشاورزی از معضلات کشور بوده است، گفت: به جز چاههای غیرمجاز، اکنون 600 هزار حلقه چاه مجاز داریم که نظارتی بر روند برداشت آب آنها وجود ندارد، در برنامه دیده شده با نصب کنتورهای هوشمند و حجمی بر روی چاههای کشاورزی بتوانیم بر روی برداشت آنها از منابع زیرزمینی نظارت کنیم.
دائمی میزان خودکفایی در تأمین تجهیزات صنعت اب را بالای 95 درصد و در صنعت برق بالای 90 درصد عنوان کرد و گفت: چالش های کمی نداریم؛ بزرگترین چالش صنعت برق کشور اختلاف بین قیمت تمام شده تولید و قیمت تکلیفی فروش برق است.
وی افزود: در سال 95 تا امروز بیش از 500 میلیارد تومان از منابع برق برای تأمین نقدینگی هدفمندی یارانه ها پرداخت شده است.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از 30 هزار میلیارد تومان فقط در صنعت برق بدهکاریم، گفت: صنعت برق دارد تعادل اقتصادیاش را از دست می دهد.
وی ادامه داد: حدود 9 هزار میلیارد تومان از بدهی های صنعت برق به بانک ها است که این رقم بابت بدهی باقی مانده نیروگاههایی است که در گذشته واگذار شده اند و قرار است در سال جاری این حجم از بدهی های وزارت نیرو به دولت منتقل شود.
دائمی با بیان اینکه 600 طرح نیمه تمامی آبی بزرگ در کشور داریم، گفت: برای تکمیل این طرح ها نیازمند 200 هزار میلیارد تومان منابع مالی هستیم که هر سال فقط 10 تا 15 هزار میلیارد تومان در این بخش هزینه می شود.
معاون وزیر نیرو در خصوص امضای قرارداد با شرکت یونیت اینترنشنال، گفت: این قرارداد برای احداث نیروگاههای حرارتی در کشور است و انتقال دانش فنی کاملا در آن دیده شده و قرار است نیروگاههایی با راندمان بالای 60 درصد در کشور احداث شوند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص صادرات برق به اروپا گفت: این موضوع هنوز قطعی نشده و در مرحله مطالاعات و امکان سنجی است.