افغانستان تشنه توسعه است/ آغوش باز دولت افغانستان به روی سرمایه گذاران ایران

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن؛ در این همایش که باهمت وزارت جهادکشاورزی و انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن برگزار گردید راهکارهای توسعه فعالیت‌های کشاورزی بین دو کشور، انتقال دانش فنی، مبادلات کالا، تجهیزات و صدور خدمات امور فنی بین فعالان، کارخانه‌داران و شرکت‌های بخش خصوصی ایران و وزارت زراعت و مالداری افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 افغانستان در زمینه‌های مختلف کشاورزی نیازمند کار و توسعه است

فریبرز عباسی معاونت وزیر جهاد کشاورزی، در ابتدای این نشست با بیان اینکه دو کشور ایران و افغانستان از استعداد غنی برای توسعه فعالیت اقتصادی و تجاری برخوردار هستند، گفت: همکاری اقتصادی و تجاری با افغانستان برای فعالان بخش خصوصی ایران بسیار مهم است و ما علاقه‌مند به توسعه کشور افغانستان هستیم.

وی تصریح کرد: در افغانستان ظرفیت بالایی برای کار وجود دارد که در این حوزه‌ها از فعالان اقتصادی به‌خوبی استقبال شده است. مثلاً برای سرمایه‌گذاری و توسعه فعالیت اقتصادی و همکاری مشترک و ایجاد خطوط تولید مشترک و صادرات به کشورهای منطقه، فرصت‌هایی وجود دارد که بسیار مغتنم است.

او افزود: این کشور در زمینه‌های مختلف کشاورزی نیازمند کار و توسعه است و درگذشته نیز تفاهم‌نامه‌ای دراین‌خصوص امضا شده که بندهای مختلف و خوبی در آن درج شده که سند خوب و قابل تأملی است.

 آغوش ما به روی تمامی سرمایه‌گذاران باز است

مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان در این همایش ابراز داشت: توسعه همکاری‌های فی‌مابین دو کشور هم زبان ایران و افغانستان از اهداف مهم ما است و امید می‌رود این حرکت طلیعه رونق کشاورزی در کشورهای همسایه و هم‌افزایی در جهت صدور خدمات فنی و مهندسی، افزایش تولیدات کشاورزی، اشتغال و ارزآوری باشد که ارز آن قابل‌استحصال به‌دوراز تحریم‌هاست.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین بخش این همایش طرح خواسته‌های نمایندگان وزارت زراعت و مالداری افغانستان و برخی فعالان کشاورزی آن کشور در زمینه توسعه همکاری و حضور شرکت‌های ایرانی دررابطه‌با تأمین و صدور ادوات کشاورز، کود، سم و بذر، سیستم‌های نوین آبیاری و دیگر نهادها است.

وی اذعان داشت: ما در زمینه‌های بذر، کود، لوازم و تجهیزات آبیاری، ماشین‌آلات و سایر موارد موردنیاز بخش کشاورزی به تجارت و اطلاعات کارشناسان و فعالان صنعت کشاورزی ایران نیاز مبرم داریم.

عثمانی در ادامه افزود: افغانستان یک کشور زراعتی است و اکثر مردم آن در شغل زراعت و مالداری مشغول به فعالتی هستند و بیش از ۳۰ درصد از تولیدات داخلی افغانستان از این زمینه تأمین می‌گردد و یکی از بخش‌های مهمی است که می‌تواند روابط بین دو کشور را توسعه بخشد.

معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان در ادامه با بیان این مطلب که کاسب حبیب خداست عنوان کرد: آغوش ما به روی تمامی سرمایه‌گذاران باز است و وزارت زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان امکانات لازم را در اختیار آنها قرار می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: افغانستان در زمینه‌های مختلف جهت فراوری و نگهداری مواد و محصولات کشاورزی از جمله سردخانه و… فرصت‌های زیادی دارد.

او تأکید داشت: هم اکنون امنیت در سراسر نقاط این کشور برقرار است و کشورهای روسیهُ ازبکستان و…نیز در این کشور اقدام به سرمایه‌گذاری کرده‌اند و خوشحال می‌شویم میزبان شرکت‌های خصوصی ایرانی باشیم و در بخش صادرات و واردات نیز با یکدیگر تعامل کنیم.

 لزوم استفاده از روش‌های نوین آبیاری در صنعت کشاورزی افغانستان

محمدرضا بهشتیان اردکانی رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات هم در این نشست عنوان کرد: در صنعت کشاورزی روبه‌رشد افغانستان لزوم استفاده از روش‌های نوین آبیاری امری واجب است و همچنین انتقال آب در طرح‌های اساسی و زیرساختی آن کشور ازجمله طرح انتقال آب قوش یکی از بهترین گزینه‌ها استفاده از لوله‌های پلی‌اتیلن در سایزهای مختلف و نوارهای آبیاری است.

وی ضمن اشاره به مزایای لوله‌های پلی‌اتیلن؛ به این امر اشاره نمود: در ایران پیشرفت بسیار زیادی طی نیم‌قرن در زمینه تولید لوله و اتصالات پلی‌اتیلن شده و انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی‌اتیلن با بیش از ۲۰ سال قدمت از حدود ۲۴۰ تولیدکننده شناسنامه‌دار و باسابقه تشکیل شده که همگی دارای تخصص و توانایی بالایی هستند و با داشتن فنّاوری‌های روز اروپایی و در اختیار داشتن منابع مواد اولیه تولید شده در پتروشیمی‌های کشور و منابع ارزان کار و انرژی قابلیت تولید محصولات کاملاً باکیفیت و استاندارد باقیمت مناسب را دارند و آمادگی صادرات به این کشور را دارند به‌شرط اینکه شرایط لازم از جمله تعرفه، ارتباطات بانکی، صندوق ضمانت صادرات و سایر مسائل حل شود.

بهشتیان یادآور شد: در زمینه سرمایه‌گذاری و تولید در کشور افغانستان باتوجه‌به تجربه و تخصص کافی توانایی بالایی در این امر وجود دارد که به‌شرط این است دولت‌ها تضمین‌کننده سرمایه‌گذاری ما در این کشور باشند.

 مسئولان افغانستان شعاردادن را کنار بگذارند

در ادامه این نشست محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: تجارت ایران و افغانستان نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد کرده؛ اما با وضع عوارض بر واردات کالای نهایی، حفظ بازار و تداوم تجارت با این کشور منوط سرمایه‌گذاری مشترک است.

وی تأکید داشت: اکنون شرایط این کشور با گذشته متفاوت است و این کشور سال‌ها درگیر جنگ بوده و در بخش کشاورزی به دلیل ناامنی پیشرفتی نداشته است.

سیادت خاطرنشان کرد: این کشور به‌شدت تشنه توسعه صنعت و کشاورزی است و اگر بخواهیم شاهد کاهش مهاجرت مردم این کشور باشیم باید در این کشور سرمایه گذرای صورت گیرد و شغل ایجاد شود.

این بازرگان اضافه کرد: امروز زعفران ایران از طریق افغانستان به دیگر کشورها صادر می‌شود و در این کشور کمترین دانش کشاورزی و دامپروری وجود ندارد و خطاب به مولوی عثمانی تأکید داشت: سردادن شعار و بیان اینکه آغوشتان به روی سرمایه‌گذاران باز است کافی نیست و شما باید در این زمینه تمهیداتی بیندیشید؛ زیرا انرژی در این کشور گران است و مسئله مالیات را نیز نباید دست‌کم گرفت.

وی تأکید داشت: مسئولان افغانستان باید در بحث‌های حمایتی و ضمانتی گام‌های مؤثری بردارند تا بتوانند سرمایه‌گذاران را جذب کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس آپ
تلگرام
لینکداین
ایمیل

موضوعات مرتبط

اشتراک در خبرنامه انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

پست الکترونیک خود را وارد نمایید و روی ارسال کلیک نمایید .