تاثیر استئارات کلسیم بر پلی اتیلن (با جرم مولکولی بسیار زیاد قالب گیری فشاری شده)

اگر چه افزایش وزن مولکولی پلی اتیلن با جرم مولکولی بسیار زیاد (UHMWPE)، سبب بهبود خواص محصولات می گردد، اما قابلیت قالبگیری آن کاهش می یابد و نیاز به روان کننده دارد.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن به نقل از اینپیا، یکی از متداول ترین روان کننده ها برای UHMWPE، استئارات کلسیم است. برای مصارف پزشکی حداکثر میزان مصرف استئارات کلسیم ppm 50 است که حداقل میزانی است که توانایی خنثی کردن کاتالیست را دارد. اما افزودن استئارات کلسیم به میزان pmm 100 یا بیشتر، سبب بهبود جریان پذیری مذاب UHMWPE می گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

در این مقاله، تاثیر استئارات کلسیم بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی UHMWPE مورد بررسی قرار می گیرد.

 چهار نمونه که فاقد استئارات کلسیم (PE-0) و حاوی ppm 50 (PE-50) ، ppm 100 (PE-100) و ppm 1000 (PE-1000) استئارت کلسیم بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.

 

 

مشاهدات SEM نشان داد که افزایش میزان استئارات کلسیم سبب کاهش نقص های ساختاری می گردد و از گسترش تخریب اکسیداسیونی جلوگیری می کند. استئارات کلسیم به عنوان روان کننده و عامل لغزش در فرآیند قالب گیری عمل می کند و سبب کاهش برهم کنش بین ذرات UHMWPE می گردد. به دلیل حضور استئارات کلسیم که سبب کاهش کلوخه ای شدن و تجمع ذرات UHMWPE می گردد، چگالی فشردگی افزایش می یابد.

 

استحکام تسلیم نمونه ها

 

به کمک آزمون کشش خواص مکانیکی نمونه ها بررسی شدند. شکست UHMWPE با مکانیزم زیر اتفاق می افتد: تغییر فرم سبب تشکیل حفراتی درون ساختار می شود و با افزایش کرنش، تعداد و اندازه حفرات افزایش می یابند. در آزمون کشش، خواص مکانیکی با افزایش میزان استئارات کلسیم افزایش یافت. به طور مثال، استحکام تسلیم PE-100، MPa 22.6  بود، در حالی که برای PE-0، استحکام تسلیم MPa 19.9 بود. استئارات کلسیم از طریق اثرگذاری روی نقص ها، سبب بهبود خواص مکانیکی می گردد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتس آپ
تلگرام
لینکداین
ایمیل

موضوعات مرتبط

اشتراک در خبرنامه انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن

پست الکترونیک خود را وارد نمایید و روی ارسال کلیک نمایید .