به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن، به نقل از شبستان، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران زیرمجموعهای از وزارت نفت است. این شرکت وظیفه مدیریت و گسترش عملیات صنایع شیمیایی و پتروشیمیایی کشور را برعهده دارد. شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بهرهبرداری از واحد تولید کود شیمیایی شیراز در سال ۱۳۴۲ آغاز به کار کرد. این شرکت با گسترش صنعت در قالب سه طرح عمرانی در فاصله سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۶۵ مرحله توسعه نخستین خود را، پشت سر گذاشت.
بنابراین گزارش، فعالیت این شرکت، در زمینه تولید کود شیمیایی و مواد اساسی پتروشیمیایی و شیمیایی باعث خودکفایی ایران از مواد نامبرده شد. راهاندازی مجتمعهای پتروشیمی گوناگون مانند: فارابی، خارک، پاسارگاد، کربن اهواز، رازی (شاپور سابق) و طرحهای توسعه پتروشیمی شیراز، از اقدامات این شرکت در مرحله گسترش آغازین خود بودهاست.
این گزارش می افزاید: در سالهای متمادی این شرکت مسیر توسعه خود را طی کرده است و در حال حاضر برای حرکت در مسیر افزایش تولیدات اقدام به ساخت واحدهای جدید پتروشیمی کرده که در این بخش از لورگی آلمان کمک گرفته است. وزارت نفت در این زمینه به نقل از علی محمد بساق زاده، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نوشته است: “با هدف تکمیل زنجیره ارزش برنامهریزی دقیقی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران شده است که از جمله آن باید به همکاری با شرکت لورگی برای ساخت واحد پلی پروپیلن در مشارکت با شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی اشاره کرد. همکاری مشترک لورگی در ساخت واحد پلی پروپیلن نخستین همکاری ایران در تولید این محصول است. شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی اقدام به احداث و تولید واحد تولید پلی پروپیلن به شکل پایلوت کرده که با تصمیم شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار است میزان تولید در این واحد به 120 هزار تن در سال افزایش یابد. برنامه ریزی کنونی ما افزایش تولید پلی پروپیلن در شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی تا 500 هزار تن در سال است. بر این اساس، با شرکتهای خارجی از جمله لورگی مذاکره شده است تا این ظرفیت محقق شود.”
یادآور می شود: واحد نیمه صنعتی تولید پلی پروپیلن شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در مرکز اراک قرار دارد که ساخت آن از مهر ماه ١٣٩١ آغاز و شهریور ماه امسال افتتاح شد. ظرفیت اسمی تولید پروپیلن کشور تا سال 1392 حدود 965 هزار تن بوده که افزایش ظرفیت تولید پروپیلن کشور در برنامه ششم توسعه حدود چهار میلیون تن در نظر گرفته شده است. براساس برنامه ریزی صورت گرفته، ظرفیت تولید پروپیلن تا پایان برنامه هفتم توسعه به حدود هشت میلیون تن خواهد رسید. مجموع ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی اکنون به بیش از 63 میلیون تن در سال رسیده است.