محمدرضا بهشتیان اردکانی، رئیس هیات مدیره انجمن لوله و اتصالات پلیاتیلن، در نشست با صنعتگران اصفهان اظهار داشت: انجمن باید به سمت ایجاد کانونهای مشخص حرکت کند. این کانونها میتوانند به صورت مراکز استانی باشند تا تصمیمگیریها در سطح محلی انجام شود و انجمن تهران تنها به عنوان نمایندهای از تصمیمات اتخاذ شده در سطح کشور عمل کند.
وی به اساسنامه جدیدی که وزارت کار اکنون در حال بررسی آن است اشاره و افزود: یکی از بندهای این اساسنامه مربوط به این است که در صورت شکلگیری مراکز و انجمنهایی در شهرستانها، آن مراکز از حیطه انجمن ملی خارج خواهند شد.
بهشتیان تأکید کرد: اگر هر منطقه نماینده خود را داشته باشد، وضعیت بهتر خواهد شد. ما هر اقدام مثبتی را که در جهت حل مشکلات استانها انجام شود، با آغوش باز پذیرا خواهیم شد. این کار یک مساله انتخاباتی نیست و هدف ما حل مسائل در سطح استانهاست.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن همچنین به موضوع انتخابات اشاره کرد و گفت: انتخابات مسأله مهمی است و امیدواریم که بتوانیم بزودی آن را برگزار کنیم. نباید بهانههایی همچون دوری راه را دستمایهای برای عدم مشارکت قرار دهیم. باید با همکاری یکدیگر تلاش کنیم تا هیأت مدیرهای قوی را معرفی و انتخاب کنیم.
او با تأکید بر ضرورت حل مشکلات، اظهار داشت: ما اینجا نیستیم تا از هیأت مدیره دفاع کنیم، هیأت مدیره نماینده ۲۰۰ عضو انجمن است و باید به حقوق همه توجه کند و منافع مشترک را در نظر بگیرد.
وی درباره بروز اختلافات در انجمن هشدار داد و افزود: اختلافات زمانی آغاز میشود که هر کس به فکر منافع خود باشد. وقتی چند نفر از اعضا می گویند که ما هزینههای زیادی کردهایم و باید به نفع خود تصمیم بگیریم، سایر اعضا، بهویژه آنهایی که وضعیت ضعیفتری دارند، احساس ناتوانی میکنند و ممکن است مجبور شوند کیفیت کار را پایین بیاورند. حفظ رضایت همه اعضا برای هیأت مدیره کار دشواری است.
در ادامه، وی به عدم وجود دستورالعمل و آییننامه در انجمن اشاره کرد و گفت: ایراد اساسی کار انجمن این است که کمبود دستورالعمل و آییننامه وجود دارد. ما هیچ راهنمایی برای بخشهای مختلف دبیرخانه و کمیسیونها نداریم و اگر چنین آییننامهای وجود داشت، میتوانستیم به راحتی و بهتر کار کنیم.
رئیس هیات مدیره انجمن با تأکید بر ضرورت حل مشکلات اظهار داشت: هدف اصلی ما تدوین دستورالعملی برای بهبود عملکرد هیأت مدیره است. هیأت مدیره نماینده ۲۰۰ عضو انجمن است و باید به حقوق همه توجه کرده و منافع مشترک را در نظر بگیرد.
برگزاری انتخابات آنلاین
اکبری، عضو هیأت مدیره و نماینده شرکت آب حیات زنده رود، نیز با اشاره به چالشهای برگزاری انتخابات بهصورت حضوری، پیشنهاد کرد: تلاش ما بر این بود که انتخابات بهصورت مجازی برگزار شود، زیرا برگزاری حضوری آن با سختیهای زیادی همراه است. بسیاری از اعضا به دلیل مسافت طولانی و آزاردهنده بودن آن در انتخابات شرکت نمیکنند. اگر این مشکل برطرف شود، تعداد آراء افزایش یافته و انتخابات از واقعیت بیشتری برخوردار خواهد شد.
حضور پررنگ اعضا در انتخابات
در ادامه عیدیزاده، عضو هیأت مدیره، در سخنانی ضمن تأکید بر اهمیت حضور اعضا در انتخابات اظهار داشت: حضور من در انجمن با هدف تلاش برای سرپا شدن آن بوده و از اعضای اصفهانی درخواست میکنم با تمام وجود در انتخابات شرکت کرده و پای کار باشند. همچنین اعضای مشهدی حضور پررنگی در انتخابات خواهند داشت.
لزوم همکاری و همدلی اعضای انجمن
فردحسینی، عضو سابق هیأت مدیره و خزانهدار نیز در این نشست با تأکید بر اهمیت انتخاب نمایندگان مناسب، گفت: باید کسانی را انتخاب کنید که صادق و امین بوده و شأنیت لازم را داشته باشند تا نمایندگان خوبی برای شما باشند و بتوانند کار خود را به درستی انجام دهند. هرچقدر مشارکت داشته باشید، میتوانید حق و حقوق خودتان را به دست آورید.
فردحسینی همچنین به چالشهای فعلی صنعت اشاره کرد و افزود: صنعت ما اکنون هم از ناحیه خریداران تحت فشار است هم از سوی تأمینکنندگان مواد. این مشکلات تولیدکنندگان را خرد میکند و اگر دست به دست هم دهیم و با هم یکی باشیم، میتوانیم راحتتر مشکلات را حل کنیم.
او همچنین بر لزوم همکاری و همدلی اعضای صنعت تأکید کرد و خاطرنشان ساخت که اتحاد میتواند راهحلی برای عبور از چالشهای موجود باشد.
وی اضافه کرد: رها کردن انجمن میتواند باعث شود تا صدای ما رسا نباشد و نتوانیم حرفهایمان را به بدنه کارفرمایی دولت منتقل کنیم. بنابراین، باید به نمایندگان شایستهای رأی بدهیم تا مشکلات را پیگیری کنند.
فردحسینی همچنین به حاشیههایی که قبلا ایجاد شد، اشاره کرد و افزود بنای همه ما بر شفافیت بود و ما به وضوح اعلام کردیم که خواهان شنیدن صدای شما هستیم و سعی کردیم تا جایی که در توانمان است، پاسخگو باشیم.
نقش کلیدی اصفهان در صنعت پلی اتیلن
احمدرضا سعادت، عضو هیأت مدیره نیز در سخنانی به نقش کلیدی اصفهان در صنعت پلی اتیلن کشور اشاره و گفت: اصفهان، مادر پلی اتیلن کشور است و تولید پلی اتیلن در کشور از اینجا کلید خورد. افراد بزرگی در این صنعت در نقاط مختلف کشور مشغول به فعالیت هستند در گذشته جلسات دورهمی در انجمن اصفهان داشتیم که تصمیمات خوبی در آنها گرفته میشد. گاهی ظرف یک روز، کشور تحت تأثیر تصمیماتی که ما میگرفتیم قرار میگرفت.
وی همچنین به وضعیت کنونی صنعت اشاره کرد و افزود: چندوقتی است که صنعت از رونق افتاده و شور و حال گذشته وجود ندارد. اشتیاقی برای حضور و فعالیت در این حوزه احساس نمیشود.
سعادت تأکید کرد: برای احیای این صنعت، همکاری و همفکری اعضا و تصمیمگیرندگان ضروری است.
وی به بیتفاوتی موجود در صنعت اشاره کرد و گفت: وقتی بیتفاوتی سراغ یک صنف بیاید، حواشی بالا میرود و اگر کلان قضیه را نگاه کنیم، نقش بخش خصوصی در تصمیمگیریهای کلان بسیار ناچیز است.
او همچنین به حواشی موجود در این دوره اشاره کرد و افزود: متأسفانه در این دوره، مجموعه حواشی تحت تأثیر چهار یا پنج نفر اتفاق افتاد که تنها نظارهگر بودند. من دو الی سه جلسه در جلسات هیأت مدیره حضور داشتم و شاهد زحمات همه به ویژه مهندس بهشتیان بودم و باید عرض کنم اگر صدای ایشان به جایی نرسید به دلیل این است که یک دست صدا ندارد.
این عضو هیات مدیره بر لزوم برگزاری انتخابات حداکثری تأکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم که انتخابات حداکثری تشکیل شود تا اتفاقات بهتری رخ دهد و بتوانیم به سمت بهبود وضعیت پیش برویم.
انتخابات باید مصلحت را رقم بزند
مسعود روضاتی، نماینده شرکت تکاب زفره هم در اظهاراتی به اهمیت انتخابات جدید و نیاز به تغییر در رویکرد انجمن اشاره و گفت: امیدواریم در انتخابات جدید، اتفاقی که به مصلحت تولیدکنندگان است، رخ دهد. متأسفانه، انجمن جناحی شده و قشر خاکستری تحت تأثیر برخی صحبتها قرار میگیرند.
وی همچنین به معضل گریدبندی در صنعت اشاره کرد و افزود: بحث گریدبندی یکی از بزرگترین معضلات این صنعت است و انجمن باید تلاش کند که به آسانی مجوز جدید صادر نشود.
روضاتی تأکید کرد: اگر انجمن دارای مدیریت قوی باشد، میتواند کارساز باشد. اما اگر به همین شکل پیش برود، تعاونی ما در اصفهان بیشتر از انجمن کاربرد خواهد داشت. همچنین، بحث عدم وجود آییننامه در انجمن بسیار بد است و این سؤال مطرح میشود که در طول این چند سال، چرا هیأت مدیره برای رفع این مسأله اقدام نکرده است؟
وی در پایان بر لزوم نظرخواهی از استانها و خروج از حالت رکود تأکید کرد و خواستار همفکری و همکاری بیشتر اعضا برای بهبود شرایط صنعت شد.
بلاتکلیفی در صنعت، نیازمند تیم ویژه حل مسئله است
الهام عموهادی، نماینده شرکت کیوان پلاست هم در این نشست گفت: همه مشکلات قبلاً اعلام شده و تنها شنیدن مشکلات راهگشا نیست. ما مشکلات را اعلام میکنیم، اما به نتیجهای نمیرسیم. بهتر است خیلی جدیتر تلاش شود.
وی افزود: یک تیم لازم است که از زمان و منابع خود بگذرد تا به حل این مسائل پرداخته شود. ما در بسیاری از حوزهها بلاتکلیف هستیم و با این وجود، تلاش میکنیم که این صنعت از سوی ما به خواب نرود.
قیمتگذاری مواد اولیه باید شفاف شود
امامی، نماینده شرکت سپاهان پویه، در اظهاراتی به چالشهای موجود در صنعت اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر، به جای پرداختن به موارد و مشکلات تولیدکنندگان، بیشتر مسائل شخصی و حاشیهای مطرح شده و دعواهای پیش آمده، سطح انجمن را پایین آورده است.
وی افزود: قیمتگذاری ۳۰ درصدی مواد اولیه درست نیست. پایه قیمتگذاری باید آنالیز شده و از همه اعضا استعلام گرفته و میانگین آن به اعضا اعلام شود و به این ترتیب، کف قیمت مشخص گردد.
امامی تأکید کرد: انجمن باید با واحدها در خصوص مواد اولیه در ارتباط باشد و نظرخواهی صورت گیرد تا کمیسیونها فعال شوند و بتوانند به حل مشکلات موجود بپردازند.
اعضا باید در جریان تصمیمات انجمن باشند
سید مسعود سیدنا، مدیر عامل شرکت IEM هم گفت: صورتجلسات و دستورجلسات هیأت مدیره باید در اختیار اعضا قرار گیرد تا آنها بدانند چه تصمیمهایی گرفته میشود. این امر میتواند به اعضا این امکان را بدهد که در صورت نیاز، کمک کنند.
وی همچنین افزود: شفافیت فعالیتهای انجمن به گونهای مبهم است و این وضعیت نیازمند اصلاح است. اعضا باید از روند تصمیمگیریها و اقدامات هیأت مدیره آگاه باشند تا بتوانند به بهبود و توسعه انجمن کمک کنند.
بحران در صنعت
وحید هدایتی، نماینده دینا پلیمر گروه صنعتی گیتی پسند، در این جلسه گفت: کل صنعت امروز درگیر وضعیت بسیار بحرانی است. صنایع طرف پلی اتیلن وضعیت مالی خوبی ندارند و این مسأله باعث شده تا وصول مطالبات به موقع انجام نشود و صنعت ما روز به روز ضعیفتر شود.
وی همچنین به مشکلات اخیر در تأمین مواد اولیه اشاره کرد و افزود: چندی قبل مواد اولیهای خریداری کردیم که قابل استفاده نبود. انتظار داریم در این مواقع هیأت مدیره به مسأله ورود کرده و رایزنی کنند تا اگر مواد مشکل دارد، برگشت بخورد و حتی غرامت گرفته شود.
کیفیت برخی مواد اولیه پایین است
منصور لطیفی، نماینده شرکت آب لوله آرا سپاهان، در اظهاراتی به مشکلات موجود در تهیه مواد مستربچ و کیفیت مواد اولیه اشاره کرد و گفت: ما از انجمن درخواست میکنیم که در خصوص تهیه مواد مستربچ و کیفیت مواد اولیه پیگیریهای لازم را انجام دهد. متأسفانه، انجمن هیچ ردی از خود در این زمینه باقی نگذاشته است.
وی خواستار افزایش همکاری و تعامل انجمن با تولیدکنندگان برای حل مشکلات موجود شد و تأکید کرد که پیگیری مستمر در این حوزه میتواند به بهبود کیفیت مواد اولیه و در نهایت افزایش بهرهوری صنعت کمک کند.
قطع سهمیه تولید، مانع جدی بر سر راه صنعت
علی صادقی، نماینده شرکت دشت آب پلیمر اسپادانا، در اظهاراتی به مشکلات ناشی از قطع سهمیه تولید اشاره کرد و گفت: ما در دورهای کوتاه تولید نداشتیم و در این شرایط، وزارت صمت اقدام به قطع سهمیه ما کرد. زمانی که قصد داشتیم مجدد کار را از سر بگیریم، سهمیهای به ما تعلق نگرفت و اعلام کردند که باید از بازار آزاد تهیه کنیم.
وی افزود: پس از چند پارت تولید، باید فاکتور ارائه دهیم تا سهمیه ما مجدد فعال شود. این مشکل هم بر سر راه ما وجود دارد و به شدت بر روند تولید تأثیر گذاشته است.
صادقی خواستار بررسی و رسیدگی به این موضوع از سوی مسئولین شد و تأکید کرد که رفع این چالشها میتواند به بهبود وضعیت تولید و فعالیتهای صنعتی کمک کند.
تخصیص ناعادلانه مواد اولیه در استانها
مهرداد شاطریان نماینده شرکت تیران بسپار نیز در این نشست ابراز داشت: مشکلات ما از بحث تخصیص مواداولیه شروع می شود ساختار بازار هوشمند است و کسی که نیاز دارد خرید انجام می دهد و ما به جهت عدم توان در کنترل تورم در کشور و نرخ ارز همیشه دچار مشکل هستیم و وقتی این نوسانات رخ می دهد باعث فساد می شود.
طبق رصدی که کردیم استان اصفهان فروشنده مواداولیه نیست و ما در حال خرید مواداولیه از اکثر استان ها هستیم و این نشان دهنده این است که تخصیص سهمیه در کشور عادلانه نیست. چرا باید یک استان مواداولیه را به صورت آزاد تهیه کند و استان دیگری موادمازاد داشته باشد و اقدام به فروش مواداولیه کند؛ این دکان باید هرچه زودتر جمع شود.
مشکل دیگری که گرفتار آن هستیم این است که برات الکترونیک توسط بانک تجارت عملیاتی شده و اکنون با همکاری چند پتروشیمی وارد مرحله اجرایی شده است. این برات همان کار LC را انجام می دهد اما قابلیت واگذاری دارد. از دولت خواستیم که پتروشیمی ها مجاز باشند در قبال خرید خوراک برات های خود را به دولت منتقل کنند ولی این راه هنوز مسدود است و تا باز نشود پتروشیمی ها هم در قبال دریافت این برات الکترونیک اقبالی نشان نخواهد داد. اگر این موضوع به صورت ملی پیگیری شود نفس صنعت تازه می شود.
بحث ناترازی انرژی هم یکی دیگر از معضلات مهم ما است البته این موضوع به سرعت قابل حل نیست و پس از راه اندازی نیروگاه ها ما درگیر مشکل ناترازی گاز هم هستیم. دولت اعلام کرده اگر شهرک های صنعتی معادل ۸۵ درصد…خودشان بتوانند نیروگاه خورشیدی ایجاد کنند از موضوع قطع برق خارج می شوند اما هنوز مشخص نیست آیا دولت سال بعد پای این حرف می ایستد یا خیر؟
تعدد سامانه ها هم یک معضل دیگر است که فعالیت بسیاری از آنها موازی است و تا جایی که می دانیم با این اطلاعات هیچ کاری انجام نمی شود، این مطلب از سوی مرکز پژوهش های مجلس باید پیگیری شود.
ترک کار نیروی انسانی هم مشکل مهمی محسوب می شود که صدای کهنه کارهای صنعت را درآورده است. کارگر تصور می کند با عوض کردن جا در این شرایط اقتصادی شرایط بهتری پیدا می کند و حق هم دارد اما کارفرماها در پرداخت حق بیمه و …دچار مشکل می شوند و خواستار آن هستیم انجمن در این مطلب نیز ورود پیدا کند .