نسبت به سال 92 تخصيص بودجه به پروژه تعادل بخشي آب هاي زيرزميني حدود 8 برابر رشد داشته است و اعتبار تخصيص يافته به ساماندهي رودخانه هاي کشور که بيش از 143 هزار کيلومتر هستند بيش از 5 برابر رشد داشته است.
معاون امور آب و آبفا گفت: در سال جاري حدود 2 هزار ميليارد تومان به آب روستايي اختصاص يافت و خوشبختانه ما تاکنون توانسته ايم به بيش از يک ميليون خانوار روستايي آبرساني کرده و اميدواريم اين عدد تا پايان سال به حدود 2.5 ميليون برسد.
مهندس «رحيم ميداني» معاون امور آب و آبفا وزير نيرو با حضور در برنامه «تيتر امشب» شبکه خبر با اشاره به قرار گرفتن ايران در يک اقليم خشک و نيمه خشک، اظهار داشت: ايران کشور کم آبي است و مديريت منابع آب در کشور مستلزم اقدامات سازه اي و غيرسازه اي است. خوشبختانه در اين دولت صرفا به اقدامات سازه اي در مديريت بحران آب کشور تأکيد نشده و موارد بسيار زيادي دالّ بر اين امر وجود دارد.
وي افزود: يکي از اقدامات غير سازه اي موثر در اين دولت، برگزاري بيش از 20 جلسه شوراي عالي آب براي تصميم گيري در مورد مديريت آب کشور است. اين در حالي است که پيش از اين و در 12 سال گذشته اين شورا تنها 7 بار تشکيل جلسه داده است.
وي تصريح کرد: يکي از تصميمات مهم اين شورا در سال هاي اخير، تشکيل شوراهاي حوضه آبريز کشور براي مشارکت دادن مردم در مديريت مصرف و تخصيص آب در کشور است.
معاون امور آب و آبفا تأکيد کرد: بيش از نصف آب مصرفي کشور در بخش هاي مختلف از منابع آب زيرزميني تهيه مي شود و متأسفانه در سال هاي گذشته به طرز بي رويه اي از اين منابع حياتي آب برداشت شده است و اين مسأله کميت و کيفت آب را در برخي از مناطق تحت تأثير قرار داده است.
وي ادامه داد: برنامه ريزي اين است که در طول برنامه ششم توسعه ما بتوانيم بخشي از اين بيلان منفي آب هاي زيرزميني را جبران کرده و اين سفره ها را به حدي از تعادل و پايداري برسانيم.
ميداني خاطرنشان کرد: بحران کنوني آب علامتي براي همه ما جهت اجراي درست وظايف است و چنانچه به صورت همه جانبه خود را براي مواجهه با آن بسيج نکنيم، حيات کشور در بسياري از مناطق به خطر مي افتد.
وي با اشاره به اينکه تغيير رويکرد دولت از اقدامات صرفا سازه اي به غيرسازه اي را مي توان در نحوه تخصيص بودجه در بخش آب و آبفا مشاهده کرد، گفت: نسبت به سال 92 تخصيص بودجه به پروژه تعادل بخشي آب هاي زيرزميني حدود 8 برابر رشد داشته است و اعتبار تخصيص يافته به ساماندهي رودخانه هاي کشور که بيش از 143 هزار کيلومتر هستند بيش از 5 برابر رشد داشته است.
همچنين معاون امور آب و آبفا وزير نيرو اضافه کرد: اعتبار سنجش رفتار سفره هاي آب زيرزميني براي مديريت بهتر مصرف آب در اين بخش حدود 6 برابر رشد داشته است.
ميداني گفت: در يکي از مصوبات شوراي عالي آب تأکيد شده که وزارت کشاورزي موظف است متناسب با اقليم مناطق مختلف ايران الگوي کِشت ملي را تعيين کند . با توجه به مصرف بالاي آب در کشاورزي تعيين اين الگو مي تواند در مديريت بهينه آب در اين بخش بسيار موثر باشد.
وي ادامه داد: 85 درصد از بارندگي هاي کشور تنها در 25 درصد از مساحت کشور اتفاق مي افتد و بارندگي هاي اخير کشور نيز خيلي نمي تواند براي رفع بحران آب موثر باشد. چرا که اين بحران محصول يک شبه نيست و در توالي زمان اتفاق افتاده است.