به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن به نقل از خبرگزاری شبستان، شركت پتروشيمي مهاباد به منظور توسعه توليدات پتروشيميايي در كشور و ايجاد كار و اشتغال و توليد مولد و همچنين توسعه صادرات پترو شيميايي و استفاده بهينه از منابع گازي كشور و ايجاد ارزش افزوده بر روي سرمايههاي ملي با مشاركت پتروشيمي ايران و سرمايهگذاري بخش خصوصي شكل گرفته است. اين شركت به شماره ثبت 244289 در اداره ثبت شركتها و موسسات غير تجاري به ثبت رسيده است.
بنابراین گزارش، طرح احداث شركت پتروشيمي مهاباد در سال1381 تصويب و اين شركت در سال 1384 با شماره 244289 در اداره ثبت شركتها و موسسات غير تجاري به ثبت رسيد. فعاليتهاي مهندسي طرح در سال 1386 و كارهاي ساختماني آن در اوايل سال 1389 آغاز گرديد. برنامه اتمام عمليات نصب و ساختمان و راه اندازي طرح نیمه دوم سال 1394 است.
این گزارش می افزاید: مجتمع پتروشیمی مهاباد با حضور رئیس جمهور، وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مسئولان استان آذربایجان غربی 11 خرداد به طور رسمی گشایش یافت. مجتمع پتروشیمی مهاباد به منظور توسعه تولیدات پتروشیمیایی در کشور و ایجاد کار و اشتغال و تولید مولد و همچنین توسعه صادرات پترو شیمیایی و استفاده بهینه از منابع گازی کشور و ایجاد ارزش افزوده بر روی سرمایههای ملی با مشارکت پتروشیمی ایران و سرمایهگذاری بخش خصوصی شکل گرفته است.
مجتمع پتروشیمی مهاباد یکی از طرحهای پتروشیمی ١٢ گانه در امتداد خط لوله اتیلن غرب است و این طرح از دیماه پارسال تولید خود را آغاز کرده و تاکنون چند محموله از محصولات این پتروشیمی به خارج از ایران صادر شده است. پتروشیمی مهاباد با ظرفیت قابل قبولی درحال فعالیت است و محصولات تولیدی این طرح پتروشیمی در داخل و خارج فروخته می شود و پتروشیمی مهاباد نیز مانند اغلب مجتمع های پتروشیمی کشور حدود ٧٠ درصد فروش خارجی و ٣٠ درصد عرضه داخلی دارد. مجتمع پتروشیمی مهاباد قادر است سالانه ٣٠٠ هزار تن پلی اتیلن سبک خطی و سنگین و ٣٠ هزار تن بوتن ١ را تولید کند. مواد اولیه مورد نیاز این مجتمع پتروشیمی سالانه حدود ٣٢٤ هزار تن اتیلن است که از طریق خط لوله اتیلن غرب از عسلویه به این مجتمع منتقل می شود.
یادآور می شود: محصولات عمدهای که توسط واحدهای صنایع پتروشیمی ایران تولید میشوند عبارتند از کودهای شیمیایی، اوره، فسفات دیآمونیم، کودهای مخلوط نیترات آمونیم، مواد اولیه پلاستیک، پی ـ وی ـ سی و دی ـ او ـ پی، مواد شیمیایی نظیر اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، آمونیاک، گوگرد، دوده و… با این حال، این محصولات در مقایسه با ده ها هزار مشتقی که از نفت و گازهای طبیعی به کمک تکنولوژی پیشرفته پتروشیمیایی بدست میآید، بسیار اندک بوده، نشان میدهد که همت و تلاش بیشتری در این زمینه باید بکار برد تا به واقعیت نزدیکتر شد.